Insasi compania dumneavoastra poate fi un jucator activ pe piata auto electrica! Pe o piata in deplina ascensiune, puteti reprezenta compania/organizatia/institutia care gazduieste una dintre statiile de incarcare a masinii electrice.
Statiile de incarcare DC/AC pe care le punem la dispozitie vor fi folosite pentru alimentarea bateriilor cat mai multor masini electrice. Daca doriti sa obtineti venituri in urma acestor statii, atunci nu ezitati si contactati-ne!
Pentru aceste statii, noi asiguram instalarea, operarea si mentenanta (O&M = operare si mentenanta). Este suficient ca dumneavoastra sa va aratati disponibilitatea si de restul ne ocupam noi, iar veniturile generate va revin dumneavoastra.
Primaria Sibiu este prima institutie publica unde s-a instalat o asemenea statie de incarcare de masini electrice, in luna Mai 2016. Iata ceea ce dovedeste faptul ca pana si autoritatile locale sprijina industria auto electrica, si se mai releva un fapt: merita investitia in statiile de incarcare a masinilor electrice!
DE CE SA VA INSTALATI STATII DE INCARCARE PENTRU MASINILE ELECTRICE?
Marii retaileri care actioneaza pe piata din Romania deja au instalat statii de acest tip. Exista o tendinta vizibila de crestere a inmatricularilor de masini electrice, nepoluante, iar tendinta se anunta sigura, de vreme ce interesul general pentru energia nepoluanta creste substantial.
O asemenea statie pe suprafata detinuta inseamna o sursa de venit din ce in ce mai sigura, care respecta principiile morale in legatura cu reducerea poluarii prin combustibili fosili. Puteti sa contribuiti la asigurarea miscarii motorizate prin consumul de energie electrica, mai ales energie electrica verde.
Ghid finanțare
ORDIN Nr. 1559/2016 din 29 iulie 2016
ART. 2
Obiectul, scopul, obiectivele și indicatorii de performanță ai Programului
(1) Obiectul Programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a autovehiculelor cu energie electrică.
(2) Scopul Programului îl reprezintă stimularea utilizării autovehiculelor electrice și electrice hibrid plug-in și contribuirea la atingerea țintei, cu titlu indicativ de până la 6.000 de stații de reîncărcare accesibile publicului, până în anul 2020.
(3) Programul vizează dezvoltarea transportului ecologic.
(4) Indicatorii de performanță ai Programului sunt:
a) numărul de stații de reîncărcare accesibile publicului, instalate prin Program, raportat la numărul de autovehicule electrice și electrice hibrid plug-in înmatriculate pe teritoriul României
b) numărul de autovehicule electrice și electrice hibrid plug-in înmatriculate începând cu deschiderea sesiunii de finanțare.
ART. 7
Cuantumul finanțării
(1) Finanțarea se acordă în cadrul unei sesiuni până la 900.000 lei per solicitant, reprezentând până la 80% din cheltuielile eligibile.
(2) Suma maximă finanțată de Autoritate va fi:
a) 11.250 lei pentru o stație de reîncărcare cu putere normală;
b) 157.500 lei pentru o stație de reîncărcare cu putere înaltă în curent continuu;
c) 13.500 lei pentru o stație de reîncărcare cu putere înaltă în curent alternativ.
ART. 8
Tipuri de proiecte finanțate prin Program
Prin Program se finanțează stațiile de reîncărcare a autovehiculelor electrice şi electrice hibrid plug-in:
a) cu putere normală, echipate cel puțin cu prize sau conectori de tip 2 pentru vehicule,conform descrierii din standardul EN62196-2;
b) cu putere înaltă curent alternativ, echipate cel puţin cu prize sau conectori de tip 2 pentru vehicule, conform descrierii din standardul EN62196-2;
c) cu putere înaltă curent continuu, echipate cel puțin cu conectori ai sistemului de reîncărcare combinat Combo 2, conform descrierii din standardul EN62196-3.